Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Wall Street: Πέμπτη ημέρα με ρεκόρ μετά τη νέα δήλωση Τραμπ για μείωση των φόρων


Πέμπτη ημέρα με ρεκόρ είναι η σημερινή για την Wall Street, καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τη δέσμευσή του για φορολογικές μειώσεις και τα θετικά οικονομικά στοιχεία ενίσχυσαν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων και έδωσαν ώθηση στις τραπεζικές μετοχές.Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 80 μονάδων ή 0,4% στις 20.584 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,2% και οι δύο

Σε συνάντησή του με κορυφαία στελέχη αμερικανικών εταιρειών λιανικών πωλήσεων, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα μειώσει σημαντικά τους φόρους και θα απλοποιήσει τον φορολογικό κώδικα, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση που έκανε την περασμένη εβδομάδα, η οποία ανανέωσε την αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία.

Οι δηλώσεις του Τραμπ ενίσχυσαν το ήδη θετικό κλίμα, μετά από ένα κύμα ισχυρών οικονομικών στοιχείων – περιλαμβανομένων των μεγαλύτερων των αναμενόμενων αυξήσεων των λιανικών πωλήσεων και του πληθωρισμού τον Ιανουάριο.

Η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε στη χθεσινή ακρόασή της από την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων του Κογκρέσου ότι η κεντρική τράπεζα είναι σε τροχιά να αυξήσει τα επιτόκια σε μία επόμενη συνεδρίασή της.

Μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, οι χρηματιστές αύξησαν στο 26,6% από 13,3% τις πιθανότητες μίας αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Επικεφαλής της ανόδου στο αμερικανικό χρηματιστήριο ήταν και πάλι οι χρηματοπιστωτικές μετοχές, σημειώνοντας κέρδη 0,63%.

enikonomia.gr
Blog Widget by LinkWithin
loading...