Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Jack Daniel’s, η πορεία 150 ετών από ποτήρι σε ποτήρι

Το διάσημο ουίσκι που σήμερα ταξιδεύει σε περισσότερες από 165 χώρες του κόσμου.
To 1866 o Jasper “Jack” Newton Daniel............... ίδρυσε το αποστακτήριο του, εκμεταλλευόμενος μία φυσική πηγή στο Lynchburg του Tennessee. 150 χρόνια αργότερα έμελλε να γίνει ένα από τα διασημότερα αποστάγματα του πλανήτη με διανομή σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο.


Το Jack Daniel’s Old No 7 αποκτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, ωριμάζοντας υπομονετικά για 4 έως 6 χρόνια στο αποστακτήριο, και φιλτράρεται σε ξυλοκάρβουνο σφενδάμου.


Premium κατηγορίες με φρουτώδες άρωμα και ερυθρό χρώμα


Ανάλογη διαδικασία εφαρμόζεται και στη περίπτωση του Gentleman Jack. To φιλτράρισμα γίνεται επίσης σε ξυλοκάρβουνο σφενδάμου, με τη διαφορά ότι η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Φιλτράρεται μία φορά πριν το απόσταγμα μπει στο βαρέλι του, αλλά και μία πριν την εμφιάλωση.


Στο ίδιο αποστακτήριο εκτός από την διαχρονικό και διάσημο No.7 παράγεται και το Jack Daniel’s Single Barrel, το οποίο ωριμάζει για 7 χρόνια στο βαρέλι, αναδίδοντας τον ξεχωριστό premium εαυτό του. Από τις έντονες αλλαγές θερμοκρασίας κατά την ωρίμανση, αποδίδει ένα ερυθρό χρώμα, με ελαφρώς πικάντικο και φρουτώδες άρωμα.


Just Honey…


Ξεχωριστή γεύση, η οποία ισορροπεί σε νότες μεταξύ σοκολάτας και πραλίνας, είναι αυτή του Jack Daniel’s Tennessee Honey, με σήμα κατατεθέν τη μέλισσα.


Αποπνέει ζεστασιά και ανάλαφρη επίγευση κατά την κατανάλωση, έχει ζεστό χρυσαφί χρώμα και φυλάσσεται σε premium συσκευασία. Στην πραγματικότητα είναι ένας ελαφρύς τρόπος να απολαύσει κάποιος το Jack Daniel’s Νο.7.


Παραγωγή όπως παλιά…


Ενάμισι αιώνα μετά ο τρόπος παραγωγής του Jack Daniel’s δεν άλλαξε σε τίποτα. Γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως τότε που ο αξιότιμος κύριος Daniel, δημιουργούσε ένα ουίσκι που σταδιακά θα… κατακτούσε τον κόσμο.

tro-ma-ktiko
Blog Widget by LinkWithin
loading...