Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Η Γερμανία επικήρυξε τον ύποπτο για το μακελειό...
Αμοιβή ύψους έως και 100.000 ευρώ προσφέρει το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας σε όποιον...
παρέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη και τη σύλληψη του Τυνήσιου που καταζητείται για την επίθεση στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Ο ύποπτος είναι 24 ετών, έχει ύψος 1,78, βάρος 75 κιλά, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια και ονομάζεται Ανις Αμρί. Ενδέχεται να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του υπόπτου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique της Τυνησίας, ο γιος του είχε φύγει από τη χώρα πριν από επτά χρόνια ως παράνομος μετανάστης και είχε καταδικαστεί σε τετραετή κάθειρξη στην Ιταλία με την κατηγορία της πυρπόλησης σχολείου. Στη Γερμανία είχε πάει πριν από ένα χρόνο ενώ έχει χρησιμοποιήσει, έως τώρα, τέσσερα με πέντε πλαστά ονοματεπώνυμα.

Ο Τυνήσιος άνδρας φέρεται να αποτελούσε και στο παρελθόν πιθανή τρομοκρατική απειλή σύμφωνα με τις αρχές, ενώ αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής είχαν ανταλλάξει πληροφορίες για τον ύποπτο τελευταία φορά το Νοέμβριο.

Οι απόπειρες για την απέλασή του είχαν αποτύχει, καθώς δεν είχε τα απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης και οι τυνησιακές αρχές αμφέβαλαν για το εάν ήταν υπήκοος της Τυνησίας. Το ένταλμα σύλληψή του αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε 6 διαφορετικά ονόματα και 3 διαφορετικές εθνικότητες...

nonews
Blog Widget by LinkWithin
loading...