Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Βίντεο:O Ομπάμα στην Ακρόπολη...Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στον Ιερό Βράχο και στο Μουσείο της Ακρόπολης.
«Έχουμε πίσω μας τον...

Παρθενώνα, την Ακρόπολη και ένα μέρος της Αθήνας» λέει ο Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι «εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες όπως η δημοκρατία και η έννοια του πολίτη».


«Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία της χώρας αυτής. Στεκόμενος εδώ στην Ακρόπολη, στο χώρο γέννησης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεσαι την αξία μιας κυβέρνησης του λαού, από το λαό, για τον λαό - και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θα ζούμε, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν», σχολιάζει στο βίντεο.

«Είμαστε μέρος της κοινότητας των εθνών που λύνει προβλήματα και κάνει το καλύτερο για την ανθρωπότητα», προσθέτει ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει πως όταν επισκέπτεσαι μνημεία όπως αυτό δεν αντιλαμβάνεσαι μόνο καλύτερα την Ελλάδα και τη δυτική κουλτούρα.


Ο Μπαράκ Ομπάμα, με χαλαρή διάθεση και σπορ εμφάνιση, ξεναγήθηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου, και στη συνέχεια περιηγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο διευθυντής του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, δώρισε στον Αμερικανό πρόεδρο ένα αντίγραφο της «σκεπτόμενης Αθηνάς» και ένα αντίγραφο αττικού τετράδραχμου, επίσης του 5ου π Χ αιώνα.

Το αττικό τετράδραχμο δεν ήταν στο πρόγραμμα: «Συνέβη εντελώς αυθόρμητα, επειδή έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον όταν, βλέποντας το πρωτότυπο, του εξήγησα ότι στην αρχαιότητα με αυτά πλήρωναν τους τεχνίτες και τους αρχιτέκτονες», σημείωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Δημήτρης Παντερμαλής...

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
Blog Widget by LinkWithin
loading...