Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ:ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΙΛΗΣΕ!! 246 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟ-ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ- ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΧωρίς άδεια μένουν STAR, ALPHA, Σαββίδης και η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων
Κιμπουρόπουλος: Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια και με το χαμηλότερο τίμημα από όλους
Η πρωτοφανής διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες ξεπέρασε 70 ώρεςΜετά τη δημοπρασία προέκυψε ότι οι τέσσερις που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι οι εξής1. Σκάι με ποσό 43, 6 εκατ. ευρώ
2. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έναντι 52,6 εκατ. ευρώ
3. Ant1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ
4. Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης έναντι ποσού 73,9 εκατ. ευρώ

Δύο οι παλιοί και δυο οι καινούριοι

O Μαρινάκης έφυγε χωρίς δηλώσεις
Σε Σκάι, Καλογρίτσα, Ant1 και Βαγγέλη Μαρινάκη -Το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 246 εκατ. ευρώ

Έπειτα από σχεδόν 66 ώρες δημοπρασίας, βγήκε λευκός καπνός από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Μετά τη δημοπρασία προέκυψε ότι οι τέσσερις που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι οι εξής:

– Σκάι
– Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας
– Ant1
– Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης

ANAΛΥΤΙΚΑ:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.

2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.

3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.

4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, εκτός τηλεοπτικού τοπίου μένουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά και STAR, ενώ στους ηττημένους της διαδικασίας συμπεριλαμβάνονται επίσης οι εταιρείες “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΌΣ ΠΑΡΟΧΟΣ” και DIMERA του Ιβάν Σαββίδη.

Το συνολικό τίμημα των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών αγγίζει τα 246 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπερέβη ακόμη και την πιο αισιόδοξη προσδοκία της κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει ριζικά πλέον καθώς έπειτα από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).

Κώστας Κιμπουρόπουλος (Σκάι): Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική

Ιβάν Σαββίδης: Συγχαρητήρια στους νικητές

Είμαι χαρούμενος για τα εσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους. Ρωτήθηκε γτο αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια. Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των μίντια. Για τη διαδικασία: Πρωτότυπη, θύμιζε λίγο φυλακή. Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό. Για το ύψος των χρημάτων που προσέφερε: Μέχρι εκεί που έπρεπε. Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά. Εκπλήρωσα την αποστολή μου.
Κάρολος Αλκαλάι: Εντυπωσιακά τα νούμερα

Φανερά εντυπωσιαμένος με το ύψος των χρημάτων εμφανίστηκε ο Κάρολος Αλκαλάι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Καλύτερα θα ήταν αυτή η διαδικασία να είχε γίνει αφού αποφανθεί η Δικαιοσύνη για όλα όσα εκκρεμούν. Ο καθένας το προσέγγισε όπως νόμιζε. Εμένα μου έκανε εντύπωση το ύψος των ποσών. Είχαμε φανταστεί ότι θα πάει ψηλά, αλλά όχι σε αυτό το ύψος. Η διαδικασία νομίζω ήταν υπερβολική. Κατά την άποψη πολλών, η διαδικασία έπασχε από πάρα πολλά ζητήματα που θα ήταν καλύτερα να είχαν κριθεί πριν τον πλειστηριασμό. Θα κριθούν εκ των υστέρων και θα δούμε» και κατέληξε λέγοντας ότι «αύριο πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας».
makeleio.gr
Blog Widget by LinkWithin
loading...