Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Η πρόταση του ΥΠΟΙΚ για νέα χαλάρωση των capital controls...


Προτάσεις για άμεση χαλάρωση των capital controls υπέβαλε στους θεσμούς η Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ-1,45% σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών όπως αποκάλυψε μιλώντας στη...
Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας. Στο πακέτο των προτάσεων, πέραν της μη υπαγωγής του «φρέσκου χρήματος» στους περιορισμούς αναλήψεων, περιλαμβάνεται και να το να δοθεί η δυνατότητα στους αποταμιευτές να «σηκώνουν» 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες από τα ATMs αντί για 420 ευρώ ανά εβδομάδα που είναι το σημερινό όριο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Στουρνάρας «στο πλαίσιο αυτό υποβλήθηκε σήμερα στους θεσμούς πρόταση με τα παρακάτω νέα μέτρα απελευθέρωσης από τους περιορισμούς, τα οποία συνοδεύονται από σχετική τεκμηρίωση και στοχεύουν τόσο στη διευκόλυνση της λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων, όσο και στην περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης ρευστότητας των τραπεζών, η οποία θα επηρεάσει θετικά την ψυχολογία των καταθετών, των επενδυτών και των επιχειρήσεων.
Ενδεικτικά, τα νέα μέτρα χαλάρωσης περιλαμβάνουν:Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).
Πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.
Αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό.
Δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.Όπως πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας, είναι η μείωση του χρόνου εκτέλεσης των εμβασμάτων στο εξωτερικό καθώς και ο περιορισμός του σχετικού κόστους που προκάλεσε η επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων...Για να διαβάσετε ολόκληρη την πρόταση, πατήστεΕΔΩ.--- nonews
Blog Widget by LinkWithin
loading...