Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Οι τουρίστες συνεχίζουν τις βουτιές τους σαν να μη συνέβη τίποτα...

Ρεπορτάζ της Bild σε Αττάλεια και Αλάνια μετά την απόπειρα πραξικοπήματος...

Με νωπά τα σημάδια από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, οι τουρίστες δεν...
πτοούνται από το κλίμα φόβου και τρόμου που πλανάται πάνω από τη χώρα του Ταγίπ Ερντογάν με την Αττάλεια και την Αλάνια, δύο παραθαλάσσια θέρετρα να ζουν στους δικούς της ρυθμούς και τους τουρίστες να απολαμβάνουν τις διακοπές τους παραμερίζοντας τις ανησυχίες τους.

Οι δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει την πλειοψηφία των τουριστών σε Αττάλεια και Αλάνια, που συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους, όπως δείχνει και ο φακός της "Bild".

"Οι ξένοι τουρίστες συμμετέχουν σε πάρτι και εκδηλώσεις που οργανώνουν τα μεγάλα ξενοδοχεία στην Αττάλεια. Αν και πολλοί απ΄αυτοί αισθάνονται φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι, οι τουρίστες παραμένουν στη χώρα συνεχίζοντας κανονικά τις διακοπές τους", σχολιάζει η εφημερίδα.

Στην Αττάλεια, την μεγάλη παραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου στην νότια ακτή της Τουρκίας με πολλούς αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, η απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχει επηρεάσει την πλειοψηφία των τουριστών. Γίνονται ακυρώσεις στα ξενοδοχεία, όμως αυτές δεν είναι πολλές, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας . "Ως πατέρας, είμαι υπεύθυνος για την οικογένειά μου. Εδώ όμως στην Αττάλεια είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Εμείς παραμένουμε στη χώρα όπως είχαμε προγραμματίσει", υποστηρίζει ο 32χρονος Σλάβα Γκοντελίν από τη Στουτγάρδη, ποζάροντας στο φακό της "Bild" με την οικογένειά του.
Ο Χαρούν Ζενγκίν από το Ντόρτμουντ, σωματοφύλακας στο επάγγελμα, θα κάνει ένα μήνα διακοπές με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αισθάνεται ασφαλής. Για τον ίδιο, "ο Ερντογάν είναι ο καλύτερος πρόεδρος".Οι αδερφές Μελίσα και Αιλίν από το Ντίσελντορφ παραθερίζουν στην Αλάνια: "Mετά την απόπειρα πραξικοπήματος, μείναμε στο τετράστερο ξενοδοχείο μας και πίναμε κοκτέιλ", λένε στην γερμανική εφημερίδα "Bild".

Αντιθέτως ο καθηγητής Ντένις Ντικαμάγερ είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει με την σύζυγο και τα τρία τους παιδιά στην Tουρκία. "Όταν άκουσα τις ειδήσεις, ακύρωσα το ταξίδι", υποστήριξε στην εφημερίδα "Bild". Ωστόσο, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα οι ακυρώσεις κρατήσεων σε Αττάλεια και Αλάνια (απέχει 138 χιλιόμετρα από την Αττάλεια ) είναι ελάχιστες...

protothema.gr ---nonews
Blog Widget by LinkWithin
loading...