Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Τι είπε ο Πούτιν για το BrexitΤην άποψη ότι δεν περιμένει καμία «οικονομική καταστροφή» μετά το Brexit στις αγορές εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ειπε οι αγορές θα καταγράψουν πτώση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα αλλά εν ευθέτω χρόνω θα αποκατασταθούν, σύμφωνα με το Sputnik.

O Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι δεν περιμένει το Brexit να επηρεάσει τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξε ο Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Ρωσία είχε ενδιαφέρον για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ λέγοντας ότι «αυτό δείχνει το επίπεδο της πολιτικής κουλτούρας».

Τι είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Η Μόσχα ελπίζει ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα επιτρέψει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, θα υπερισχύσει η ανάγκη οικοδόμησης καλών σχέσεων», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι λυπάται «που δεν διαπιστώνει πάντα μια βούληση συνεργασίας εκ μέρους των Βρετανών εταίρων μας».

«Η ΕΕ είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος της Ρωσίας, για τον λόγο αυτόν η Μόσχα έχει συμφέρον η ΕΕ να μείνει σημαντική οικονομική δύναμη, ακμάζουσα, σταθερή και προβλέψιμη», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Χωρίς τη Βρετανία εντός της ΕΕ, ουδείς θα υπάρχει πλέον για να ωθεί σε νέες κυρώσεις εναντίον μας», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

makeleio.gr
Blog Widget by LinkWithin
loading...