Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Τι είπε ο Μητσοτάκης για το BrexitΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος προφανώς και πρέπει να γίνει σεβαστό.

«Θα πρέπει να μετατρέψουμε αυτήν την πολύ μεγάλη πρόκληση σε μια ευκαιρία για την Ευρώπη. Η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως έτσι θα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν.

«Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία θα συνιστούσα πάνω από όλα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Η Ευρώπη έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Έχει καταφέρει να τις ξεπεράσει. Έτσι θα τις ξεπεράσει και τώρα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ---enikos.gr
Blog Widget by LinkWithin
loading...