Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

«Φύγε από δω,ξεπουλημένε » φώναζαν στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα...

Επεισοδιακά ξεκίνησε το απόγευμα η Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο, με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Μέλη της ΛΑΕ και του...
ΕΠΑΜ συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του λιμανιού φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του υπουργού με αφορμή την ιδιωτικοποίηση των μεγάλων λιμανιών της χώρας. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν με πανό και αποδοκίμασαν τον κ. Δρίτσα φωνάζοντας «ξεπουλημένε», «φύγε από δω» κ.λ.π

Ο Υπουργός είδε από κοντά την τοιχογραφία της Urban act στο λιμάνι, ενώ συνομίλησε με πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, καθώς οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας διοργανώνονται από τον φορέα της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο κ. Δρίτσας ξεκαθάρισε ότι δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνηση η πώληση του λιμένος Βόλου, ενώ αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητας σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε συμβιβασμούς και έφερε αντιστάσεις προκειμένου να δώσει ελπίδα στο λαό και στην κοινωνία καθώς δεν μπορεί να αντέξει τόσα πολλά χρόνια την κρίση.

Μιλώντας τέλος για τη σημασία της Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για κάποιες τελετές, αλλά θα αποτελέσει θεσμό, ένα διαρκές εφαλτήριο για πρόοδο της κοινωνίας και της πόλης. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει λιμενική προοπτική χωρίς τη συνέργεια όλης της κοινωνίας.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ζήτησε να γίνει Ναυτικό Μουσείο στο Βόλο.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεροποιήσει την εξωτερική πολιτική της υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι κοντά σε μια ταραγμένη περιοχή και μπορούμε να λειτουργήσουμε και ως διαμεσολαβητική δύναμη για να άρουμε αντιθέσεις και να μην τις αφήσουμε να εξελιχθούν και να γίνουν επικίνδυνες.

Ο υπουργός έδωσε τα εύσημα στη διοίκηση του ΟΛΒ δηλώνοντας ότι μπορούμε να έχουμε προσδοκίες ενώ παράλληλα ανέφερε ότι το κάθε λιμάνι έχει και ιδιαιτερότητες και πλεονεκτήματα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των λιμανιών της χώρας, θα έχει υπόψη της αυτά τα χαρακτηριστικά για να χαράξει λιμενική πολιτική.

O υπουργός μαζί με τον κ. Σταυριδόπουλο επιβιβάστηκαν λίγο μετά τις 8 και μισή στα οχήματα που τους περίμεναν και μετέβησαν στον Άγιο Κωνσταντίνο όπου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα.

Πηγή
Blog Widget by LinkWithin
loading...