Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Τατσόπουλος διαφωνεί με την παραίτηση Κατριβάνου: Αυτό ακριβώς ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Με τον δικό του τρόπο σχολιάζει ο Πέτρος Τατσόπουλος την απόφαση της Βασιλικής Κατριβάνου να παραιτηθεί χθες βράδυ, αφού πρώτα καταψήφισε κάποια μέτρα.

Όπως τονίζει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: » Πού καταλήξαμε τώρα, Βασιλική μου; Έφυγες εσύ, ήρθε ο Κυρίτσης. Αν φύγει και ο Κυρίτσης (που χλωμό το βλέπω, αν κρίνω από το βίο και την πολιτεία του), θα έρθει κάποια/ος άλλη/ος. «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.»»

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του:


Σέβομαι κι εκτιμώ την απόφαση της παλιάς μου φίλης και συναδέλφου, της Βασιλικής Κατριβάνου (με την Βασιλική ήμαστε μαζί στο «Χυτήριο», απέναντι στους φασίστες), τόσο να καταψηφίσει τα δύο άρθρα του νομοσχεδίου που καταψήφισε όσο και να παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα. Χρειαζόταν αληθινό τσαγανό και για τις δύο αποφάσεις. Μολαταύτα, θα μου επιτρέψει να σημειώσω ότι τα κόμματα -ΟΛΑ τα κόμματα- αυτό ακριβώς θέλουν: να συμφωνείς απολύτως μαζί τους, όσο και αν αυτά που υιοθετούν σήμερα είναι τα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ από αυτά που υιοθετούσαν χτες, και όταν διαφωνείς μαζί τους, να τους αδειάζεις τη γωνιά.

Με άλλα λόγια; Τα κόμματα να μπορούν ατιμωρητί να παραβιάζουν τις δεσμεύσεις και τις αρχές τους, ενώ θα διατηρούν ταυτόχρονα ανεξάντλητα αποθέματα από υπαλλήλους-βουλευτές, πρόθυμους-υπάκουους, «στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα» που θα… νομιμοποιούν με τη ψήφο τους την κομματική παραβίαση δεσμεύσεων & αρχών. Κάτι ξέρει ο νομοθέτης που δίνει στην/ον βουλευτή τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει ΑΥΤΗ/ΟΣ αν θα παραδώσει ή δεν θα παραδώσει την έδρα της/ου, ως υπόλογη/ος στο εκλογικό σώμα και μόνο. Πού καταλήξαμε τώρα, Βασιλική μου; Έφυγες εσύ, ήρθε ο Κυρίτσης.

Αν φύγει και ο Κυρίτσης (που χλωμό το βλέπω, αν κρίνω από το βίο και την πολιτεία του), θα έρθει κάποια/ος άλλη/ος. «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια». Έτσι διολισθαίνουμε -χωρίς καν να το καταλάβουμε- από την κοινοβουλευτική δημοκρατία στην κομματική δικτατορία. Με σεβασμό πάντα στην απόφασή σου. Καλό σου βράδυ.
Blog Widget by LinkWithin
loading...